Coronavirusul a ucis de trei ori mai multe persoane în Anglia și Țara Galilor decât gripa și pneumonia la un loc, în primele opt luni

  • 08 Octombrie 2020 14:18
Coronavirusul a ucis de trei ori mai multe persoane în Anglia și Țara Galilor decât gripa și pneumonia la un loc, în primele opt luni

În Anglia și Țara Galilor, coronavirusul a ucis mai multe persoane decât gripa și pneumonia la un loc, în primele opt luni ale acestui an, potrivit informațiilor furnizate de Biroul pentru Statistică Națională.

"De peste trei ori mai multe decese au fost înregistrate între ianuarie și august, în acest an, acolo unde COVID-19 a fost cauza de bază, comparativ cu gripa și pneumonia", a declarat Sarah Caul, care conduce analiza mortalității la Biroul pentru Statistică Națională.

"Rata mortalității pentru COVID-19 este de asemenea semnificativ mai mare decât ratele pneumoniei și gripei atât pentru 2020, cât și pentru media pe ultimii cinci ani. Cel mai mare număr de decese provocate de gripă și pneumonie a apărut în ianuarie 2020, potrivit Biroului. Cu toate acestea, numărul deceselor de gripă și pneumonie a fost mai mic decât media de cinci ani, din 2015 până în 2019, în fiecare lună a anului 2020.

"Din 1959, de când Biroul pentru Statistică Națională a început să își facă înregistrările lunare, numărul deceselor cauzate de gripă și pneumonie din primele opt luni ale fiecărui an au fost mai mici decât numărul de decese provocate de COVID-19 până în prezent, în 2020", a afirmat Caul. Cifrele indică, de asemenea, impactul coronavirusului asupra centrelor pentru vârstnici, cu o proporție de decese aproape dublă decât în cazul gripei și pneumoniei. Analiza agenției asupra deceselor de COVID-19, gripă și pneumonie se concentrează pe cazurile în care persoanele au decedat din cauza acestor boli, mai mult decât decesele în care bolile erau fie cauza de bază, fie menționate drept factor contributiv.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău