Coronavirusul a amputat PIB-ul Germaniei cu 300 de miliarde de euro

  • 24 Mai 2021 17:28
Coronavirusul a amputat PIB-ul Germaniei cu 300 de miliarde de euro

Germania a suferit o lovitură de 300 de miliarde de euro de pe urma pandemiei de Covid-19, iar prejudiciile aduse economiei vor avea nevoie de mai mulți ani pentru a fi remediate, arată un studiu publicat luni de centrul de studii economice IW Cologne, transmite Bloomberg, citat de AGERPRES.

Conform acestui studiu, pandemia ar urma să șteargă aproximativ 100 de miliarde de euro din PIB-ul celei mai mari economii a Europei în prima jumătate a acestui an, acestor pierderi adăugându-se și prejudiciile provocate pe parcursul anului trecut. Chiar dacă accelerarea campaniei de vaccinare este un semn promițător, impactul mai multor carantine va fi unul important.

"Va fi nevoie de mai mulți ani pentru ca pierderile și dezechilibrele structurale să fie eliminate", a subliniat directorul centrului de studii economice IW Cologne, Michael Huether.

Impactul total de 300 miliarde de euro este echivalent cu aproximativ 9% din Produsul Intern Brut anual al Germaniei. Economia germană trece printr-o perioadă dificilă tocmai când era Merkel se apropie de sfârșit.

Autoritățile de la Berlin au început să ridice restricțiile pe măsură ce numărul cazurilor de infecție scade. Luni, Germania a raportat 62,5 cazuri de infecție la 100.000 de locuitori, cea mai căzută rată de infectare înregistrată de la finele lunii februarie. În plus, după un început lent, campania de vaccinare a început să accelereze, iar aproximativ 40% din populația a primit cel puțin o doză de vaccin, susține Ministerul german al Sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău