Coronavirusul a ajuns în Africa. Bill Gates: Va fi mai dramatic

  • 15 Februarie 2020 11:45
Coronavirusul a ajuns în Africa. Bill Gates: Va fi mai dramatic

Bill Gates avertizează că, în cazul în care noul coronavirus se răspândește în Africa, situația ar putea fi ''mai dramatică'' decât în China, unde orașe întregi au fost izolate pentru controlul răspândirii virusului, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Dacă boala se răspândește în Africa, va fi ''mai dramatic decât în China'', a spus Gates vineri.

''Și nu încerc să minimizez ceea ce se întâmplă în China'', a precizat fondatorul Microsoft și filantropul în cadrul unei conferințe a American Association for the Advancement of Science, organizată în Seattle.

Virusul, care a infectat peste 66.000 de persoane și a ucis peste 1.500 în China, ar putea pune lumea într-o ''situație posibil foarte rea'', a adăugat Gates. ''Este o provocare uriașă'', a spus el.

''Sunt multe lucruri pe care nu le cunoaștem despre epidemia actuală, dar și multe pe care le știm, care demonstrează că ar putea fi - în special pe măsură ce se răspândește în zone precum Africa Subsahariană și Asia de Sud - foarte dramatic", a spus Gates.

În afara Chinei continentale au fost înregistrate aproape 450 de cazuri în aproximativ 24 de țări și teritorii și trei decese.

Egiptul a confirmat vineri primul său caz de coronavirus. Persoana în cauză este un cetățean străin care a fost internat într-un spital în condiții de izolare.

Fundația condusă de Gates și soția sa, Melinda, a înființat un fond de aproximativ 100 de milioane de dolari pentru combaterea epidemiei și dezvoltarea unui vaccin, notează DPA. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău