Coronavirus: Zeci de părinți nu au putut să-și ia bebelușii născuți de mame surogat în Ucraina

  • 11 Iunie 2020 12:00
Coronavirus: Zeci de părinți nu au putut să-și ia bebelușii născuți de mame surogat în Ucraina

Zeci de părinți străini nu au putut să-și ia bebelușii după ce aceștia au fost născuți de mame surogat în Ucraina, în condițiile în care restricțiile de călătorie impuse în contextul pandemiei de coronavirus i-au împiedicat să intre pe teritoriul ucrainean, informează joi dpa, preluat de Agerpres.

Până acum, 119 familii au aplicat pentru permise de intrare în Ucraina pentru a putea lua 125 de bebeluși, a anunțat Ludmila Denisova, împuternicita Radei Supreme (parlamentul ucrainean) pentru drepturile omului. "88 de familii au primit deja astfel de permise speciale și 31 se află deja în Ucraina", a spus ea.

De la mijlocul lui martie, cetățenilor străini nerezidenți li s-a interzis intrarea în Ucraina din cauza restricțiilor impuse pentru stăvilirea contaminărilor cu noul tip de coronavirus.

Zborurile internaționale regulate au fost suspendate și sunt programate să fie reluate pe 15 iunie.

Un furnizor de servicii de maternitate surogat din Ucraina a postat în mai o înregistrare video în care explică situația dificilă a bebelușilor nou-născuți care au rămas blocați în această țară. Potrivit înregistrării video, părinții bebelușilor sunt din țări europene, printre care Germania, Austria și Spania, însă câțiva sunt din Argentina și un număr mare de părinți sunt din China.

În acest clip multilingv, compania îi îndeamnă pe părinți să exercite presiuni asupra Ucrainei prin intermediul guvernelor lor. Compania susține că Ucraina ar trebui să elibereze permise speciale pentru că bebelușii să poată fi luați.

Datorită legislației sale liberale, această fostă republică sovietică este considerată unul dintre centrele importante ale Europei pentru inseminare artificială și maternitate surogat.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău