Coronavirus: Von der Leyen speră că un vaccin va fi disponibil 'înainte de toamnă'

  • 17 Martie 18:44
Coronavirus: Von der Leyen speră că un vaccin va fi disponibil 'înainte de toamnă'

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat marți că speră că un vaccin împotriva noului coronavirus va fi disponibil 'înainte de toamnă', după ce șefa Comisiei s-a întâlnit luni cu responsabilii laboratorului CureVac din Tuebingen, Germania, transmite AFP, preluat de Agerpres.

'Ei lucrează la o tehnologie promițătoare pentru dezvoltarea unui vaccin contra coronavirusului', a declarat Ursula von der Leyen, medic de profesie, într-un mesaj video pe Twitter, cu puțin timp înaintea începerii videoconferinței cu liderii Celor 27.

'Uniunea Europeană le furnizează până la 80 milioane de euro. Sper că, cu acest sprijin, vom putea avea un vaccin pe piață înainte de toamnă', a adăugat ea, notând că 'aceasta ar putea salva vieți în Europa, precum și în restul lumii'.

Laboratorul german CureVac s-a aflat în centrul unei polemici între Germania și SUA. Președintele american Donald Trump a fost acuzat că a încercat preluarea lui de către SUA, dar Berlinul dă asigurări că s-a folosit de toată influența sa pentru ca laboratorul din Tuebingen să nu cedeze ofertei financiare americane.

CureVac a negat că ar fi primit o ofertă de la Trump pentru a le rezerva americanilor un eventual vaccin.

Ursula von der Leyen s-a întâlnit luni cu conducerea companiei, ulterior Comisia Europeană anunțând un sprijin financiar de până la 80 milioane de euro sub forma unei 'garanții a UE la un împrumut de o sumă echivalentă aflat în prezent în analiză la Banca Europeană de Investiții'.

CureVac, unul dintre laboratoarele care lucrează la un vaccin împotriva noului coronavirus, afirmă că se află 'la câteva luni' de a putea prezenta un proiect pentru validare clinică.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:2,1 m/s
Thu
13
Fri
15
Sat
14
Sun
16
Mon
16

Curs oficial BNM 27 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4073 0.0829
USD 17.7179 -0.0093
RON 4.0066 0.0152
UAH 0.6577 -0.0018
RUB 0.2497 0.0019
Arhivă Radio Chișinău