Coronavirus: Violența asupra bebelușilor s-a intensificat în timpul pandemiei, în Anglia (raport)

  • 06 Noiembrie 2020 18:27
Coronavirus: Violența asupra bebelușilor s-a intensificat în timpul pandemiei, în Anglia (raport)

Numărul bebelușilor care au murit sau au suferit leziuni grave a crescut cu 20% în Anglia în timpul pandemiei de coronavirus, a atenționat vineri Oficiul guvernamental pentru standarde în educație (Ofsted), citat de dpa, preluat de Agerpres.

Între lunile aprilie și octombrie, Ofsted a înregistrat 64 de cazuri de copii cu vârsta de mai puțin de un an care au fost răniți grav, dintre care opt au decedat.

Această creștere a fost provocată de un "mix toxic" de izolare, sărăcie și probleme de sănătate mintală, a explicat Amanda Spielman, directoarea acestui organism guvernamental independent, subordonat Parlamentului.

"Oala sub presiune a pandemiei de Covid" a crescut nivelul de stres, a subliniat Spielman în cadrul unei conferințe de presă consacrate serviciilor pentru copii.

"Greutățile financiare, pierderea locurilor de muncă, izolarea și proximitatea familială au pus presiuni suplimentare asupra familiilor care se confruntau deja cu dificultăți", a punctat directoarea Ofsted.

În același timp, de multe ori asistenții sociali nu și-au putut face vizitele regulate la cei pe care îi aveau în grijă din cauza restricțiilor impuse în contextul lockdownului.

A crescut totodată numărul accidentelor care puteau fi prevenite, a mai spus Spielman, menționând cazuri în care părinții și-au pus copiii să doarmă lângă ei în pat și i-au strivit în mod accidental, fiind sub influența alcoolului.

Amanda Spielman a făcut apel la asistenții sociali, moașe, medicii de familie și alți experți să coopereze pentru a ajuta familiile vulnerabile să facă față impactului pandemiei și să asigure securitatea copiilor. 

Sursa:Agerpes

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău