Coronavirus: Vânzarea de paracetamol, restricționată în Franța

  • 17 Martie 2020 19:00
Coronavirus: Vânzarea de paracetamol, restricționată în Franța

Vânzarea de paracetamol, recomandat pentru a combate simptomele cauzate de coronavirus, va fi restricționată în farmaciile franceze și suspendată pe internet începând de marți, a anunțat Agenția Medicamentului (ANSM), relatează AFP, preluat de Agerpres.

Vânzarea se va limita la o cutie pentru o persoană fără simptome și la două cutii în caz de febră sau de dureri, a adăugat agenția, care se teme de riscurile unei 'stocări inutile' în detrimentul celor care au nevoie.

În caz de durere și/sau febră, în special în contextul COVID-19, folosirea paracetamolului trebuie să se desfășoare prin respectarea regulilor de bună utilizare, reamintește agenția sanitară.

"Folosit cu inteligență, paracetamolul este un medicament sigur și eficace", a subliniat instituția.

De la anunțul primelor măsuri restrictive în Franța, în special primul discurs al președintelui Emmanuel Macron de joi prin care decreta închiderea școlilor, numeroși francezi au început să facă stocuri de alimente și de medicamente, iar supermarketurile și farmaciile au fost deseori golite de produse.

După anunțul de sâmbătă privind închiderea barurilor, cinematografelor și magazinelor neesențiale și apoi după anunțul de luni privind izolarea generalizată în Franța, s-au înregistrat cozi lungi în fața farmaciilor și supermarketurilor.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău