Coronavirus: Vaccinul dezvoltat de Moderna este eficient împotriva variantelor britanică și sud-africană (comunicat)

  • 25 Ianuarie 2021 19:07
Coronavirus: Vaccinul dezvoltat de Moderna este eficient împotriva variantelor britanică și sud-africană (comunicat)

Vaccinul dezvoltat de Moderna împotriva COVID-19 este eficient împotriva variantei britanice și a celei sud-africane, a anunțat luni compania americană de biotehnologie într-un comunicat preluat de AFP, preluat de Agerpres.

Experții americani se așteaptă ca vaccinul "să protejeze împotriva variantelor detectate până în prezent", a informat compania la încheierea testelor. Moderna a precizat totuși că va lucra la dezvoltarea unei doze adiționale pentru a crește protecția împotriva acestor variante.

"Studiul nu a arătat un impact semnificativ asupra nivelurilor de anticorpi împotriva variantei B.1.1.7 față de variantele precedente", a explicat Moderna referitor la tulpina britanică.

 

În schimb a fost observată o reducere, de șase ori mai mică, a nivelului de anticorpi împotriva variantei sud-africane (B.1.351). În pofida acestei reduceri, "nivelul anticorpilor a rămas peste cel preconizat ca necesar pentru a furniza protecție", arată Moderna.

Pentru a studia impactul vaccinului, intitulat mRNA-1273, Moderna a efectuat prelevări de sânge de la opt persoane care au primit cele două doze de vaccin și de la mai multe primate imunizate.

"Suntem încurajați de aceste date care ne întăresc încrederea în faptul că vaccinul de la Moderna împotriva COVID-19 ar trebui să protejeze împotriva noilor variante detectate", a declarat Stephane Bancel, citat în comunicat.

"Însă din precauție (...) lansăm și un potențial candidat pentru rapelul împotriva variantei" sud-africane, pentru "a determina dacă este mai eficient pentru a crește nivelul anticorpilor împotriva acestei tulpini și altora potențiale viitoare", a subliniat el.

Compania va testa, de asemenea, impactul injectării unei a treia doze a vaccinului său deja existent.

Rezultatele acestor teste, desfășurate în colaborare cu National Institutes of Health (NIH), vor fi supuse unei analize a comunității științifice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău