Coronavirus: Ungaria nu va folosi vaccinul rus

  • 01 Ianuarie 2021 13:20
Coronavirus: Ungaria nu va folosi vaccinul rus

Ungaria va cumpăra vaccinuri anti-COVID-19 fie prin intermediul mecanismului Uniunii Europene, fie direct din China, întrucât Rusia nu deține suficiente capacități de producție a vaccinului, a declarat joi șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Ungaria a participat la eforturile de testare ale Rusiei și a primit mici cantități din vaccinul rusesc Sputnik-V, ceea ce a stârnit în rândul colegilor ei europeni îngrijorarea că ar putea ocoli mecanismul de aprobare al Uniunii Europene, notează Reuters.

"Rusia are o capacitate de producție inadecvată", a spus Gergely Gulyas pe canalul de televiziune ATV.

El a adăugat că Ungaria s-a bucurat să ia parte la testele din Rusia, dar că achiziția de vaccinuri la scară largă va avea loc "în cadrul procedurii UE sau din China".

Aceste remarci sunt primul semnal clar că vaccinurile rusești nu vor fi folosite pentru vaccinarea în masă din Ungaria, menționează Reuters, amintind și că Viktor Orban a fost criticat de-a lungul mandatului său în fruntea executivului pentru construirea de relații cu liderul rus Vladimir Putin, inclusiv prin proiecte comune de anvergură, cum este cel al unei noi centrale nucleare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău