Coronavirus: Ungaria a început vaccinarea anti-COVID-19

  • 26 Decembrie 2020 16:50
Coronavirus: Ungaria a început vaccinarea anti-COVID-19

Autoritățile ungare au început sâmbătă vaccinarea anti-coronavirus cu vaccinul Pfizer-BioNTech a angajaților din sectorul medical, cu o zi mai devreme decât în majoritatea țărilor Uniunii Europene, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Ungaria a primit primul transport de vaccin anti-coronavirus sâmbătă dimineața, iar dozele ajung pentru vaccinarea a 4.875 de oameni, a relatat agenția publică MTI. Vaccinurile au fost transportate la Budapesta sub escorta poliției.

 

Foto: (c)  SZILARD KOSZTICSAK  / EPA


 

"Am început vaccinarea personalului medical, potrivit unui plan prestabilit", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, sub formă de răspuns la întrebările adresate de Reuters.

Primele vaccinuri sunt livrate la principalul centru anti-COVID-19 din Budapesta, Spitalul Central Del-Pest, iar după-amiază alte doze vor ajunge la încă un spital important din Budapesta, a relatat MTI.

Începând de duminică, numeroase țări din UE - printre care Franța, Germania, Italia, Austria, Portugalia și Spania - intenționează să înceapă vaccinarea în masă. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău