Coronavirus: Un veteran celebru din al Doilea Război Mondial, în vârstă de 100 de ani, a învins infecția

  • 08 Ianuarie 2021 13:58
Coronavirus: Un veteran celebru din al Doilea Război Mondial, în vârstă de 100 de ani, a învins infecția Foto: (c) Boris Roessler / dpa / volksstimme.de

Gail Halvorsen, pilotul american ce era cunoscut și iubit de copiii germani la sfârșitul anilor 1940 și primise apelativul de "Candy Bomber", și-a revenit după infecția cu noul coronavirus, conform unui anunț făcut de fiica sa, transmite vineri DPA, potrivit Agerpres.

Halvorsen, care trăiește în statul american Utah și a împlinit recent venerabila vârstă de 100 de ani, are încă o tuse dar altfel "se simte foarte bine", a anunțat joi fiica sa, Denise Williams.

"A revenit aproape complet la starea lui normală", a mai susținut ea, adăugând că este recunoscătoare pentru toate mesajele cu urări de însănătoșire grabnică primite, dintre care multe din Germania.

Gail Halvorsen a devenit celebru la câțiva ani după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial când trupele sovietice au blocat accesul terestru în Berlinul de vest.


Din iunie 1948 până în mai 1949, piloți americani și britanici au executat aproape 280.000 de misiuni de aprovizionare a populației berlineze pe calea aerului. Printre provizii, Gail Halvorsen a avut ideea să strecoare și dulciuri pentru copii, iar în scurt timp pilotul american avea să devină imaginea programului aliat de spargere a blocadei sovietice Berlin Airlift.

Ideea i-a venit după ce s-a întâlnit cu un grup de copii adunați în spatele unui gard de sârmă ghimpată la aeroportul berlinez Tempelhof. Pilotul american le-a dat gumă de mestecat și pentru că i-a văzut pe copii că își împart pachețelul de gumă, le-a promis că le va parașuta mai multă. Apoi, înaintea misiunilor, pilotul lega laolaltă batoane de ciocolată și pachete de gumă de mestecat pe care le atașa apoi de batiste care funcționau ca niște mini-parașute.

Zvonul că un pilot parașutează dulciuri s-a răspândit rapid printre copiii berlinezi care l-au poreclit pe american "Candy Bomber". De-a lungul celor câteva luni în care aliații aprovizionau locuitorii Berlinului de vest pe calea aerului din cauza blocadei sovietice, cel supranumit Candy Bomber și ceilalți piloți au parașutat peste 23 de tone de dulciuri. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău