CORONAVIRUS | Un vaccin ar urma să intre în scurt timp în faza de testare în China

  • 17 Martie 2020 12:56
CORONAVIRUS |  Un vaccin ar urma să intre în scurt timp în faza de testare în China

Unele vaccinuri împotriva noului coronavirus dezvoltate de universități din China ar urma să ajungă în cel mai scurt timp în faza de teste clinice sau ar putea fi chiar puse la dispoziție pentru utilizare în situații de urgență, a indicat marți un oficial chinez citat de Xinhua.

Un vaccin bazat pe vectorul viral gripal este testat în momentul de față pe animale pentru a-i verifica siguranța și eficacitatea, testarea clinică fiind programată să înceapă către sfârșitul lui aprilie, a afirmat la o conferință de presă la Beijing Lei Chaozi, oficial în Ministerul Educației.

Ministerul Educației a făcut apel încă de la Anul noul chinezesc (la sfârșitul lui ianuarie) către universități și colegii, precum și către institutele de cercetare științifică și companiile asociate să accelereze cercetările cu privire la un vaccin împotriva Covid-19, a menționat Lei.

Acesta a precizat că cercetările cu privire la un vaccin desfășurate de universitățile și colegiile din China au avansat potrivit regulamentelor și legislației în vigoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău