Coronavirus:UE, în discuții cu alte patru companii pentru vaccinuri, pe lângă cele șapte de care se știa deja

  • 02 Octombrie 2020 17:09
Coronavirus:UE, în discuții cu alte patru companii pentru vaccinuri, pe lângă cele șapte de care se știa deja

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Uniunea Europeană este în discuții cu mai multe companii pentru a asigura potențiale vaccinuri pentru COVID-19, în contextul în care numărul de infectări a crescut "îngrijorător" în Europa, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

"Comisia a încheiat deja două acorduri de achiziție în avans și negociază încă cinci. Și suntem în discuții cu alte patru companii", a afirmat ea în cadrul unei conferințe de presă după summitul UE de joi și vineri.

Până în prezent, Comisia Europeană a anunțat acorduri pentru achiziționarea de potențiale vaccinuri cu AstraZeneca și respectiv un parteneriat între Sanofi și GlaxoSmithKline.

De asemenea, executivul comunitar a anunțat public că este în discuții avansate pentru a asigura vaccinurile dezvoltate de Moderna, Johnson&Johnson, CureVac și un parteneriat între Pfizer și BioNTech.

UE este în discuții și cu Novavax pentru un al șaptelea vaccin pentru COVID-19, a declarat pentru Reuters săptămâna trecută o sursă de rang înalt din cadrul UE.

Purtătorii de cuvânt ai CE nu au putut fi contactați pentru a clarifica declarațiile președintei von der Leyen despre discuțiile cu alte patru companii.

Șefa executivului comunitar a spus că progresul în dezvoltarea de vaccinuri este esențial pentru o soluție pe termen lung la actuala criză.

Ea a adăugat că guvernele UE ar trebui să continue să coopereze pentru a gestiona urgențele sanitare, în contextul în care numărul de infectări este din nou în creștere pe continent.

"Situația epidemiologică este îngrijorătoare. Așa că trebuie să rămânem foarte concentrați pentru a evita revenirea la situația teribilă din primăvară", a mai spus Ursula von der Leyen.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău