Coronavirus: Twitter le va bloca definitiv contul persoanelor care dezinformează în mod repetat în privința vaccinurilor

  • 02 Martie 10:16
Coronavirus: Twitter le va bloca definitiv contul persoanelor care dezinformează în mod repetat în privința vaccinurilor

Platforma de social media Twitter a anunțat luni că intenționează să-și amplifice lupta împotriva dezinformării, inclusiv prin posibilitatea de a le bloca definitiv accesul utilizatorilor care au fost atenționați de cinci ori, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Credem să acest sistem de avertismente va ajuta la educarea publicului cu privire la regulamentele noastre și la reducerea cu mai mult succes a propagării de informații potențial periculoase sau false pe Twitter, în special în cazul infracțiunilor repetate, moderate sau grave", a anunțat rețeaua socială într-un comunicat.

În decembrie, Twitter a decis să le ceară utilizatorilor să șteargă unele informații false, în special cele care sugerează că vaccinurile sunt utilizate pentru a controla populațiile. Compania viza de asemenea dezinformările privind efectele adverse sau punerea sub semnul întrebării chiar a bolii COVID-19 și a necesității ca oamenii să se vaccineze.

De atunci, moderatorii societății californiene au retras peste 8.400 de tweet-uri și au notificat circa 11,5 milioane de conturi din întreaga lume.

De acum, de la al doilea avertisment, utilizatorii își vor vedea contul blocat timp de 12 ore, iar la al patrulea avertisment blocarea va dura 7 zile. De la al cincilea avertisment, blocarea contului va fi permanentă.

Acest sistem se inspiră din cel împotriva defăimării având legătură cu alegerile și procesele civice, care a determinat Twitter să-l blocheze pe fostul președinte american Donald Trump pentru infracțiuni repetate, printre care incitare la violență și mesaje de discreditare a scrutinului prezidențial.

Campaniile de vaccinare împotriva COVID-19, necesare pentru a proteja populațiile și a permite reluarea activităților umane, sunt în curs în numeroase țări, inclusiv în SUA și UE, notează AFP.

Începând din octombrie anul trecut, când vaccinurile erau doar în stadiul de teste clinice, YouTube și Facebook au anunțat o reglementare strictă menită să interzică dezinformările cu privire la vaccinuri și acțiunile menite să discrediteze campaniile de vaccinare.

Twitter va atașa de asemenea etichete cu mesaje "poate conține informații înșelătoare cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19", potrivit comunicatului de luni.

Moderatori vor fi însărcinați să determine care conținuturi încalcă regulamentele, însă platforma speră să pună la punct un sistem atât uman, cât și automatizat pentru a detecta mesajele problematice.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,66
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:3,13 m/s
Fri
12
Sat
11
Sun
10
Mon
10
Tue
12

Curs oficial BNM 29 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3287 -0.0088
USD 17.5164 -0.0243
RON 4.1075 -0.0024
UAH 0.6651 0.0001
RUB 0.2487 -0.0009
Arhivă Radio Chișinău