Coronavirus: Țările asiatice au impus restricții pentru a limita răspândirea bolii COVID-19

  • 18 Martie 2020 10:27
Coronavirus: Țările asiatice au impus restricții pentru a limita răspândirea bolii COVID-19

Țările asiatice au luat o serie de măsuri pentru a limita răspândirea bolii cauzate de virusul SARS-CoV-2, apărute în China și care a dus la o pandemie. Agenția de presă DPA prezintă miercuri pe scurt aceste restricții, scrie AGERPRES.

Pe cea mai mare insulă a arhipelagului filipinez, Luzon, unde trăiesc 60 de milioane de persoane, a fost restricționat accesul timp de o lună. Școlile, procesele judiciare, serviciile religioase, concertele și alte evenimente sociale au fost suspendate, iar angajații trimiși acasă.

Zborurile interne și internaționale au fost anulate până la 14 aprilie, iar întregul transport public suspendat.

În Malayezia, în perioada 18-31 martie va fi în vigoare o interdicție parțială, fiind închise școlile, lăcașurile de cult și majoritatea companiilor. Excepții fac magazinele alimentare și farmaciile, în timp ce restaurantele și cafenelele sunt deschise doar pentru livrări și vânzarea mâncării la pachet.

Malayezienii au interdicția de a părăsi țara și este permisă intrarea doar a străinilor care lucrează în ''serviciile esențiale''.

În Singapore a fost introdusă o interdicție pentru vizitatorii care provin din Franța, Germania, Italia și Spania, iar cei din alte țări din Asia de Sud-Est pot intra doar dacă prezintă un certificat medical ce atestă că nu sunt infectați cu SARS-CoV-2. Sunt exceptați circa 300.000 de navetiști transfrontalieri malayezieni.

Indonezia a impus interzicerea intrării cetățenilor din Iran, Italia, Germania, Vatican, Spania, Franța, Elveția și Regatul Unit și al oricărei persoane care a vizitat aceste țări în ultimele 14 zile.

Sistemul de acordare a vizei la intrarea în țară va fi suspendat timp de o lună începând din 20 martie.

În Taiwan au interdicție de intrare toți rezidenții proveniți din China, Hong Kong și Macao și orice persoană care a vizitat aceste entități în ultimele două săptămâni. Scăderea masivă a cererii la obiectivele turistice a determinat unele hoteluri de lux și restaurante taiwaneze să-și închidă porțile.

Școlile japoneze sunt închise până la finalul lunii martie, iar toți vizitatorii veniți din China și Coreea de Sud sunt plasați în carantină pentru 14 zile.

În multe regiuni din India, școlile, mall-urile și cinematografele sunt închise, ca și palatul Taj Mahal din Agra și templul Siddhivinayak din Mumbai. Majoritatea activităților la Bollywood au fost întrerupte.

Vizele de intrare pentru toți turiștii străini au fost suspendate și au fost interzise toate zborurile non-indiene dinspre Uniunea Europeană, Regatul Unit, Turcia, Filipine și Malayezia.

Pakistanul și-a închis frontierele cu Iran și Afganistan și a introdus restricții asupra zborurilor interne și internaționale. Școlile și universitățile din țară au fost închise, iar adunările publice sunt strict interzise.

În Sri Lanka, două aeroporturi internaționale nu vor mai permite intrarea pasagerilor începând din 18 martie, ora 18:00 GMT. Decolările rămân operaționale, inclusiv pentru străini.

Cambodgia a închis toate teatrele, lăcașurile de cult și cluburile de karaoke, iar adunările religioase au fost interzise.

Vietnamul a suspendat din 12 martie vizele pentru cetățenii UE și britanici, măsura urmând să fie extinsă la toți străinii începând din 18 martie. Obiectivele istorice, barurile și cluburile de karaoke din Hanoi sunt închise până la finalul lunii martie, numeroase zone din oraș fiind în carantină. De asemenea, au fost închise barurile și cluburile din districtul 1 al orașului Ho Chi Minh, o zonă populară pentru turiștii străini.

În Thailanda, școlile, universitățile, barurile, saloanele de masaj, cinematografele și centrele de fitness sunt închise pentru 14 zile începând din 17 martie și toate concertele, adunările religioase și evenimentele sportive și culturale au fost suspendate.

Toți călătorii sosiți în Australia sunt plasați în izolare la domiciliu pentru 14 zile, iar navele de croazieră nu pot andoca în porturile australiene pentru 30 de zile. Cetățenii au fost sfătuiți să păstreze o distanță de cel puțin 1,5 metri între ei în locuri publice.

Și în Noua Zeelandă toți nou-veniții se autoizolează pentru 14 zile, cu excepția celor care vin din insulele din Pacific.

În Hong Kong, alerta roșie pentru călătoriile externe a fost extinsă la toate țările lumii, iar toate persoanele venite sunt plasate în carantină pentru 14 zile. Școlile, închise încă din ianuarie, vor rămâne așa cel puțin până la 20 aprilie. Legăturile feroviare cu China continentală sunt suspendate, iar zborurile internaționale au fost restricționate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău