Coronavirus: Suedia le va cere de sâmbătă străinilor să prezinte un test negativ la intrarea în țară

  • 03 Februarie 2021 17:21
Coronavirus: Suedia le va cere de sâmbătă străinilor să prezinte un test negativ la intrarea în țară

Cetățenii străini care vor călători de sâmbătă în Suedia vor trebui să prezinte la intrarea în țară un test negativ la coronavirus efectuat cu cel mult 48 de ore în urmă, a anunțat miercuri guvernul de la Stockholm, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Decizia a fost luată la recomandarea de săptămâna trecută a Agenției de sănătate publică, cu scopul de a preveni răspândirea noilor variante ale coronavirusului.

'Începând de sâmbătă, 6 februarie, cetățenii străini care doresc să intre în Suedia vor trebui să arate un test negativ la COVID-19. Fără așa ceva nu vor putea intra în țară', a spus premierul Stefan Lofven într-o conferință de presă.

Excepții se vor face pentru lucrătorii transfrontalieri și pentru străinii rezidenți în Suedia, pentru care se vor aplica alte reguli, a indicat guvernul.

Suedia avea deja în vigoare restricții de călătorie pentru persoanele venind din Marea Britanie, Danemarca și Norvegia, ca și pentru toți călătorii din afara Uniunii Europene.

Suedia, care a evitat lockdown-ul pe tot parcursul pandemiei, înregistrează o scădere a numărului de infectări în ultimele săptămâni, concomitent cu o transmitere crescută a variantei britanice a coronavirusului.

Miercuri, Agenția de sănătate publică a raportat încă 4.310 infectări cu coronavirus și 124 de decese. În total, bilanțul infectărilor a ajuns la 580.916, iar cel al deceselor la 11.939.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău