Coronavirus: Statul New York extinde vaccinările la grupa de vârstă de peste 50 de ani

  • 23 Martie 2021 10:33
Coronavirus: Statul New York extinde vaccinările la grupa de vârstă de peste 50 de ani

Statul american New York extinde vaccinările împotriva maladiei COVID-19, începând de marți, la grupa de vârstă alcătuită din persoane de peste 50 de ani, a anunțat luni guvernatorul Andrew Cuomo, citat de DPA, preluat de Agerpres.

Începând de marți, limita de vârstă a persoanelor din New York care pot fi vaccinate împotriva noului coronavirus va fi redusă de la 60 la 50 de ani, în contextul amplificării producției și distribuției de vaccinuri anti-COVID-19, a precizat guvernatorul newyorkez.

"Mâine dimineață, îndemn persoanele de peste 50 de ani să se programeze și să își primească vaccinurile", a declarat Andrew Cuomo în timp ce se afla la Grace Baptist Church din Mt. Vernon. "Suntem într-un nou anotimp. Ne aflăm în anotimpul primăverii, iar primăvara ne spune că a sosit vremea pentru reînnoire, renaștere, și se poate deja simțiți acest lucru în aer", a adăugat el.

Evenimentul de luni se înscrie într-o serie de apariții publice ale guvernatorului din New York în ultimele săptămâni, pe măsură ce mai multe femei au făcut declarații în care l-au acuzat de hărțuire sexuală. Aceste evenimente, limitate doar la reprezentanții presei, seamănă cu vizitele dintr-o campanie electorală, întrucât guvernatorul Cuomo se înconjoară de susținători în contextul în care tot mai multe voci îi cer să demisioneze.

Andrew Cuomo a negat acuzațiile formulate împotriva lui și a spus că nu și-a dat seama că acțiunile și declarațiile sale din trecut au putut să le facă pe anumite persoane să se simtă inconfortabil.

Andrew Cuomo a primit vaccinul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză, în cadrul unui eveniment public organizat săptămâna trecută la biserica baptistă Mount Neboh din cartierul Harlem, inclusă într-o serie de 140 de noi "centre temporare de vaccinare", amenajate pentru comunitatea de culoare și cea hispanică.

Reverendul Al Sharpton i s-a alăturat guvernatorului Cuomo prin videoconferință pentru a-i încuraja pe afro-americanii din New York să se vaccineze împotriva maladiei COVID-19.

Oficialii newyorkezi i-au îndemnat pe administratorii lăcașurilor de cult să se asocieze cu organizațiile din domeniul sănătății pentru a deveni centre de vaccinare.

Weekendul trecut, guvernatorul Andrew Cuomo a anunțat că farmaciștii vor putea de acum să vaccineze persoane din New York cu afecțiuni medicale preexistente. Înainte de adoptarea acestei măsuri, farmaciștii newyorkezi puteau să vaccineze doar profesori și pensionari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău