Coronavirus: Starea de urgență în Cehia se prelungește până la sfârșitul lui aprilie

  • 22 Martie 2021 19:37
Coronavirus: Starea de urgență în Cehia se prelungește până la sfârșitul lui aprilie

Guvernul minoritar din Cehia intenționează să prelungească până la sfârșitul lui aprilie starea de urgență pentru combaterea epidemiei de coronavirus, transmite dpa, preluat de Agerpres.

După ședința de guvern de luni, ministrul de interne Jan Hamacek a declarat că măsura este necesară pentru "a duce lupta la bun sfârșit".

Starea de urgență trebuie aprobată de parlamentul de la Praga, care poate cere o perioadă mai scurtă.

În cadrul stării de urgență, libertatea de circulație este restricționată, iar din unele districte se poate ieși numai în cazuri excepționale.

Situația epidemiologică din Cehia se îmbunătățește treptat, observă dpa. Până acum, autoritățile cehe au făcut apel la Germania și Polonia să trateze unii pacienți cu COVID-19; în prezent, potrivit lui Hamacek, s-a renunțat la astfel de cereri: "se pare că putem controla situația cu resurse proprii", a spus el.

Guvernul ceh a distribuit spitalelor 10.000 de cutii de ivermectină, dar speranțele că acest medicament ar putea fi folosit împotriva coronavirusului nu s-au îndeplinit. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat explicit să nu se utilizeze ivermectina decât în cadrul unor teste clinice, iar testele de până acum nu au furnizat suficiente date.

În Cehia s-au înregistrat până acum peste 1,4 milioane de infectări cu coronavirus, la o populație de 10,7 milioane, iar 24.810 cazuri s-au încheiat prin decese. Pe o perioadă de șapte zile, calculele arată o rată de infectare de 0,6%.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău