Coronavirus: Sportul profesionist din Belgia se va desfășura din nou cu porțile închise

  • 23 Octombrie 2020 19:20
Coronavirus: Sportul profesionist din Belgia se va desfășura din nou cu porțile închise

Competițiile de sport profesionist din Belgia, cea mai importantă fiind campionatul de fotbal de primă divizie, se vor desfășura din nou fără public, începând de vineri seară, din cauza celui de-al doilea val de coronavirus, au anunțat autoritățile, citate de AFP, preluat de Agerpres.

Cultura și învățământul superior sunt vizate și ele de noi restricții ce se vor aplica până pe 19 noiembrie pe fondul supraaglomerării spitalelor, chiar dacă școlile rămân deschise și restricțiile de circulație în vigoare (de la miezul nopții până la 5 dimineața) nu au fost extinse.

Mai mulți infecționiști cunoscuți au cerut o nouă carantină în Belgia, însă premierul Alexander De Croo a afirmat că are încredere în "comportamentul colectiv" al belgienilor pentru a evita o asemenea măsură drastică.

Concret, încă de vineri seara, un prim meci din etapa a 10-a a campionatului de fotbal al Belgiei, Kortrijk - Anderlecht, se va juca fără public, iar asta se va întâmpla cel puțin patru săptămâni.

Vineri, Pro League a anunțat că mai multe meciuri de fotbal programate în weekend în prima și a doua divizie au fost amânate din cauza apariției unor cazuri de Covid-19.

"Continuăm pe linia a ceea ce s-a decis pentru Turul (ciclist) al Flandrei" duminica trecută, a declarat Jan Jambon, ministru-președinte al guvernului flamand. Sportul este de competența comunităților lingvistice din Belgia.

Decizia legată de disputarea competițiilor fără spectatori vizează și turneul de tenis ATP de Anvers, care se încheie duminică.

De la mijlocul lui septembrie, spectatorii au revenit progresiv pe arenele de fotbal din această țară, după mai multe luni de disputare a meciurilor cu porțile închise.

Toate competițiile sportive la nivel de amatori au fost suspendate până pe 19 noiembrie, au decis șefii diferitelor executive după o reuniune de criză joi seară. Alexander De Croo a evocat "o situație de criză națională".

Cafenelele și restaurantele sunt închise în toată țara începând de luni.

Belgia, care cunoaște o incidență medie de circa 620 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, este devansată doar de Cehia (668) în Uniunea Europeană, potrivit datelor AFP.

Vineri, acest regat cu 11,5 milioane de locuitori înregistra 270.132 persoane infectate și 10.588 de decese de la începutul pandemiei, potrivit institutului de sănătate Sciensano.

În fiecare zi din săptămâna trecută au fost peste 10.000 de noi contaminări, iar în fiecare zi sunt internate în jur de 500 de persoane, adică un nivel care nu a mai fost atins din prima săptămână a lui aprilie.

Șefa diplomației și fost prim-ministru, Sophie Wilmes, 45 de ani, este printre cei 573 de pacienți la terapie intensivă înregistrați vineri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău