Coronavirus: Spaniolii au ieșit să facă mișcare, după 49 de zile de izolare strictă

  • 02 Mai 2020 16:00
Coronavirus: Spaniolii au ieșit să facă mișcare, după 49 de zile de izolare strictă

Alergători, cicliști și surferi au ieșit sâmbătă dimineața devreme din locuințele lor, în întreaga Spanie, pentru a face mișcare, după ce guvernul a început să relaxeze restricțiile impuse pentru combaterea coronavirusului și le-a permis adulților să iasă din case pentru prima dată în șapte săptămâni, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

În Barcelona, alergători și bicicliști au umplut falezele, iar surferii și alți iubitori de sporturi nautice s-au bucurat de valuri.

În Madrid, bicicliștii și skateboarderii s-au plimbat pe bulevardele late din oraș, evitând benzile galbene puse de poliție pentru a împiedica oamenii să se strângă în zonele comune precum parcurile.

Spania, una dintre cele mai grav lovite țări de pandemia de COVID-19, a impus din martie o carantină strictă, izolând la domiciliu cea mai mare parte a populației, care nu a avut voie să iasă decât pentru activități considerate esențiale.

Activitățile sportive și plimbările au fost interzise, în contextul în care autoritățile au făcut eforturi să stopeze răspândirea pandemiei și au încercat să limiteze povara asupra sistemului sanitar.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a cerut populației să respecte recomandările referitoare la păstrarea distanței sociale și să acționeze cu prudență.

"Astăzi, facem un nou pas în ceea ce privește măsurile de relaxare a izolării, dar trebuie să o facem cu prudență și responsabilitate. Virusul este tot aici", a scris Sanchez pe contul său de Twitter.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău