Coronavirus: Spania va întocmi un registru cu persoanele care refuză vaccinarea

  • 28 Decembrie 2020 19:57
Coronavirus: Spania va întocmi un registru cu persoanele care refuză vaccinarea

Autoritățile spaniole vor ține un registru cu persoanele ce refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, fișier la care vor avea acces și alte state europene, dar nu va fi făcut public, a anunțat luni ministrul spaniol al sănătății, Salvador Illa, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Într-un interviu acordat postului de televiziune La Sexta, ministrul a reamintit că în Spania vaccinarea nu va fi obligatorie. În privința persoanelor care nu vor să se vaccineze, ''ceea ce vom face, va fi un registru care, în plus, va fi accesibil altor țări europene'', a continuat el, precizând că se referă la acele ''persoane cărora li s-a propus (vaccinarea), dar care pur și simplu au refuzat''.

Ministrul Salvador Illa a asigurat că acest registru nu va fi făcut public și va fi elaborat ''cu cel mai mare respect pentru protecția datelor''.

Declarația sa survine la o săptămână după publicarea unui studiu al Centrului de investigații sociologice, un institut de sondare al guvernului de la Madrid, care a relevat o scădere spectaculoasă a procentului spaniolilor reticenți față de vaccinare, de la 47% în noiembrie la 28% în decembrie, în timp ce procentul celor care sunt de acord să se vaccineze a crescut de la 36,8% la 40,5%.

Spania, una dintre țările europene cele mai greu lovite de pandemie, cu peste 50.000 de decese conform datelor oficiale, a început duminică vaccinarea cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. Guvernul de la Madrid și-a stabilit ca țintă vaccinarea a circa 2,5 milioane de persoane - din categoriile prioritare sau cele mai vulnerabile - până la sfârșitul lunii februarie și să ajungă până în vară la 15-20 de milioane de persoane vaccinate, dintr-o populație totală de circa 47 de milioane de locuitori. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău