Coronavirus: Spania ridică obligativitatea purtării măștii în mijloacele de transport în comun

  • 07 Februarie 2023 17:29
Coronavirus: Spania ridică obligativitatea purtării măștii în mijloacele de transport în comun

Purtarea măștii sanitare nu va mai fi obligatorie începând de miercuri, 8 februarie, în mijloacele de transport în comun în Spania, a anunțat marți guvernul de la Madrid, ridicând astfel una dintre ultimele restricții sanitare încă în vigoare în țară, relatează Agerpres.

„Am aprobat un amendament la decretul" privind masca sanitară prin care "obligativitatea purtării acesteia în transportul public" este ridicată, a declarat ministrul Sănătății, Carolina Darias, la sfârșitul unei ședințe a Consiliului de Miniștri.

„Intrarea în vigoare va avea loc mâine", miercuri, a adăugat ministrul care a salutat "stabilitatea situației epidemiologice din țară".

Purtarea măștii sanitare va rămâne însă obligatorie în spitale, centrele de sănătate și căminele de bătrâni.

Spania a ridicat obligativitatea purtării măștii în interior în aprilie 2022, însă masca a rămas obligatorie în transporturile publice (metrou, autobuz, trenuri etc.).

Aceasta măsură a fost întotdeauna respectată în țară, care a fost grav lovită de primul val al pandemiei de COVID-19, în primăvara anului 2020.

Spania a fost chiar una dintre puținele țări care a reintrodus timp de câteva săptămâni, la sfârșitul anului 2021, obligativitatea purtării măștii în aer liber pentru a face față creșterii răspândirii variantei Omicron.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău