Coronavirus: Spania își deschide granițele de la 21 iunie pentru Spațiul Schengen, cu excepția Portugaliei

  • 14 Iunie 2020 13:44
Coronavirus: Spania își deschide granițele de la 21 iunie pentru Spațiul Schengen, cu excepția Portugaliei

Spania își va deschide granițele de la 21 iunie pentru Spațiul Schengen, cu excepția Portugaliei care va avea loc pe 1 iulie, potrivit EFE, preluat de Agerpres.

Decizia guvernului spaniol a fost anunțată duminică de executivul premierului socialist Pedro Sánchez, în videoconferința săptămânală susținută cu președințiile regionale de la începerea pandemiei de coronavirus.

Granițele cu Portugalia se vor deschide la 1 iulie într-un eveniment la care vor participa premierul Sanchez, regele Felipe al VI-lea și premierul portughez, Antonio Costa.

Guvernul spaniol a menținut până duminică decizia pentru țările din Spațiul Schengen, în pofida recomandările Comisiei Europene de la deschide din 15 iunie.

Spania a decretat închiderea frontierelor terestre la 16 martie, în plină explozie a pandemiei, care de atunci permite accesul doar cetățenilor spaniolilor, rezidenților și lucrătorilor transfrontalieri, acreditați din motive de forță majoră sau situație de necesitate, și transportului de mărfuri.

La 23 mai, când pandemia intrase în remisie, premierul Sánchez anunțase că la 1 iulie se vor redeschide în siguranță frontierele pentru vizitatorii străini.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău