Coronavirus: Spania închide cluburile de noapte și interzice fumatul pe stradă unde nu se poate respecta distanța de siguranță

  • 14 August 2020 17:49
Coronavirus: Spania închide cluburile de noapte și interzice fumatul pe stradă unde nu se poate respecta distanța de siguranță

Spania a decis vineri să închidă cluburile de noapte și să interzică fumatul pe stradă acolo unde menținerea distanței de siguranță nu poate fi respectată, printre alte măsuri menite să reducă o creștere a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, a declarat vineri ministrul spaniol al sănătății Salvador Illa, relatează AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

Ministrul a prezentat o serie de măsuri care se vor aplica pe întreg teritoriul Spaniei, în urma unei reuniuni de urgență a autorităților sanitare din toate regiunile spaniole.

Spania, una dintre țările cu cele mai multe decese în urma pandemiei, a înregistrat joi aproape 3.000 de cazuri noi în 24 de ore.

Pentru a lupta împotriva propagării virusului, discotecile, barurile de noapte și sălile de dans vor fi închise. Restaurantele și alte baruri vor trebui să se închidă la ora unu dimineața și nu vor mai putea primi clienți după miezul nopții.

Fumatul va fi interzis pe stradă acolo unde nu se poate menține o distanță de siguranță de doi metri. Această măsură, care urmează recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este deja în vigoare în două dintre cele 17 regiuni autonome, Galicia și Canare.

În căminele de bătrâni, vizitele vor fi limitate și toți noii rezidenți vor trebui să fie testați la internare.

Regiunile sunt obligate să desfășoare campanii de testare în grupurile de populație cu risc și în cartierele și orașele foarte afectate de pandemie.

Ministrul Salvador Illa nu a specificat data intrării în vigoare a acestor noi restricții.

Această țară cu 47 de milioane de locuitori a înregistrat 110 cazuri la 100.000 de locuitori, o rată de incidență mult mai mare decât cea a altor țări mari din Europa de Vest.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău