Coronavirus: Soția președintelui ucrainean, testată pozitiv

  • 12 Iunie 2020 17:27
Coronavirus: Soția președintelui ucrainean, testată pozitiv

Soția președintelui ucrainean, Olena Zelenska, a anunțat vineri că a fost testată pozitiv la noul coronavirus, la o zi după numărul record de cazuri noi de infectare raportat de țara sa, pe fondul relaxării măsurilor antiepidemice, transmite AFP, preluat de Agerpres.

'Astăzi am primit un test de depistare pozitiv', a scris Olena Zelenska pe Facebook, precizând că testele soțului său, președintele Volodimir Zelenski, și ale celor doi copii ai lor au fost negative.

Olena Zelenska, în vârstă de 42 de ani, ca și soțul său, a mai spus că se simte 'bine' și că este tratată la domiciliu, în izolare față de restul familiei.

Ea le-a cerut compatrioților săi să rămână vigilenți și să poarte măști de protecție în public, dând asigurări că familia sa 'continuă să respecte toate regulile' de prevenție.

Cu toate acestea, președintele Zelenski este criticat pentru faptul că, de multe ori, nu poartă mască în aparițiile sale publice.

La începutul lunii, Zelenski și mai mulți membri ai echipei sale au fost surprinși și fotografiați la o cafea în interiorul unui restaurant din vestul țării, deși guvernul nu autorizase decât deschiderea teraselor.

În urma scandalului declanșat pe rețelele sociale, poliția a declarat că i-a amendat pe președinte și pe însoțitorii săi, dar amenzile mai trebuie confirmate de un tribunal.

Ucraina a raportat joi un număr record de 689 de cazuri noi de coronavirus, 'o cifră foarte alarmantă', potrivit ministrului sănătății, care a dat vina pe încălcările masive ale regulilor de prevenție.

Vineri, președintele Zelenski a subliniat el însuși importanța purtării măștilor de către compatrioții săi.

În total, Ucraina a raportat până acum 29.753 de cazuri de COVID-19, dintre care 870 de decese, la o populație de 40 milioane de locuitori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău