Slovacia introduce de luni carantina obligatorie de 14 zile la intrarea în țară

  • 11 Februarie 2021 09:17
Slovacia introduce de luni carantina obligatorie de 14 zile la intrarea în țară

Slovacia introduce de luni, 15 februarie, carantina obligatorie de 14 zile pentru călătorii care vor veni în țară, transmit dpa și TASR.

Decizia a fost luată în principal din cauza variantei sud-africane a coronavirusului, considerată mult mai contagioasă, care a fost depistată inclusiv în țara vecină Austria, nu însă și în Slovacia deocamdată, a precizat miercuri ministrul sănătății, Marek Krajci, în urma ședinței de guvern.

Lucrătorii transfrontalieri sunt exceptați, însă vor trebui să prezinte un test negativ la coronavirus.

Înainte de a ateriza sau a trece frontiera în Slovacia, călătorii vor trebui să completeze un formular și li se va oferi opțiunea de a intra în carantină într-un centru de stat. Din a opta zi, ei se vor putea testa cu test PCR, iar dacă acesta va fi negativ, vor fi eligibili să iasă din carantină.

Ministrul sănătății a mai spus că nu le recomandă compatrioților săi călătoriile în străinătate.

Slovacia a traversat primul val al pandemiei mai bine decât majoritatea celorlalte state europene, însă din octombrie numărul infectărilor și cel al deceselor au crescut dramatic, iar experții au avertizat asupra unui posibil colaps al sistemului de sănătate.

Miercuri, bilanțul total al cazurilor confirmate de infectare a ajuns la 269.000, iar cel al deceselor a depășit 5.500, într-o țară cu 5 milioane de locuitori.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău