Coronavirus: Rusia suspendă toate zborurile internaționale începând de la miezul nopții

  • 26 Martie 2020 09:39
Coronavirus: Rusia suspendă toate zborurile internaționale începând de la miezul nopții

Rusia își va suspenda toate zborurile internaționale începând de vineri la miezul nopții (joi, 21:00 GMT), potrivit unui decret al guvernului care instituie noi măsuri împotriva epidemiei de coronavirus, dat publicității joi, informează AFP,preluat de AGERPRES.

Acest decret se aplică pentru toate zborurile de intrare și ieșire de pe teritoriul rus, cu excepția avioanelor special închiriate pentru repatrierea cetățenilor ruși blocați în străinătate.

Rusia și-a redus până în prezent în mod considerabil legăturile sale internaționale, care erau posibile numai între Moscova și celelalte capitale și care erau operate obligatoriu de compania națională Aeroflot.

Oficial, Rusia a înregistrat 658 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus și a anunțat miercuri că doi pacienți de 73 și 88 de ani au decedat, fără să lege direct decesul lor de COVID-19.

Totodată, conform aceluiași decret publicat joi, vor intra în vigoare mai multe măsuri anunțate în ultimele zile, în special închiderea a numeroase locuri publice în regiunile ruse, unde au fost luate până în prezent foarte puține măsuri pentru a încetini răspândirea epidemiei provocate de noul coronavirus, notează AFP.

Într-un rar discurs televizat, difuzat miercuri, președintele Vladimir Putin a decretat o săptămână liberă cu plată și a amânat "votul popular" pentru reforma sa constituțională cu scopul de a încetini epidemia, fără a ordona însă, în acest stadiu, izolarea populației. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău