Coronavirus: Rusia închide toate cafenelele și restaurantele din 28 martie până pe 5 aprilie

  • 27 Martie 2020 10:28
Coronavirus: Rusia închide toate cafenelele și restaurantele din 28 martie până pe 5 aprilie

Rusia va închide începând de sâmbătă toate cafenelele și restaurantele din țară pentru a limita propagarea noului tip de coronavirus, a anunțat vineri premierul rus Mihail Mișustin, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Autoritățile regiunilor Rusiei vor suspenda începând din 28 martie și până pe 5 aprilie 2020 activitățile localurilor de alimentație publică, exceptând comerțul la distanță", a ordonat Mihail Mișustin într-un document difuzat pe site-ul guvernului rus.

Textul le cere de asemenea autorităților regionale să le recomande rușilor limitarea deplasărilor, inclusiv pentru vacanțe sau pentru turism.

Pentru combaterea propagării COVID-19, președintele rus Vladimir Putin a decretat miercuri ca săptămâna viitoare angajații din Rusia să fie plasați în șomaj tehnic, cu plata salariilor. De asemenea, el a anunțat o serie de ajutoare pentru familii și întreprinderi, și a amânat "votul popular" asupra reformei constituționale care ar urma să-i permită teoretic să rămână la putere alte două mandate.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat de joi închiderea din 28 martie până pe 5 aprilie, în capitala Rusiei, a restaurantelor și comerțului, exceptând magazinele alimentare și farmaciile. De asemenea, el a ordonat izolarea obligatorie a persoanelor mai în vârstă de 65 de ani și a celor care suferă de boli cronice.

Rusia a înregistrat oficial 840 de cazuri de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus, dintre care două decese.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău