Coronavirus/ România | Teste negative în cazul pacientului din județul Gorj

  • 28 Februarie 2020 17:00
Coronavirus/ România |  Teste negative în cazul pacientului din județul Gorj

Pacientul din județul Gorj depistat cu noul coronavirus (COVID-19) a fost retestat în cursul zilei de vineri iar testele au fost negative, afirmă Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" au anunțat că, în următoarea perioadă, pacientul va fi testat a treia oară, iar în cazul în care rezultatul va fi tot negativ, atunci este considerat vindecat și va fi externat.

"După externare, pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină", afirmă aceeași sursă.

În cursul zilei de vineri, au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Este vorba despre un bărbat din județul Maramureș și o femeie din județul Timiș. Starea de sănătate a pacienților are, în acest moment, o evoluție pozitivă.

În România sunt confirmate trei cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

"În acest moment, 47 de persoane se află în carantină, iar 8.356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Diferențele față de datele transmise la ora 10,00 provin din cauza faptului că Direcția de Sănătate Publică Gorj a transmis incorect datele pentru informarea din prima parte a zilei", afirmă aceeași sursă.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău