Coronavirus: Regatul Unit și-a închis temporar ambasada la Phenian

  • 28 Mai 2020 09:46
Coronavirus: Regatul Unit și-a închis temporar ambasada la Phenian

Regatul Unit și-a închis temporar ambasada de la Phenian și și-a evacuat toți diplomații, ca urmare a controalelor stricte puse în practică la frontierele Coreii de Nord pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunțat joi ambasadorul britanic, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Coreea de Nord afirmă că nu a înregistrat niciun caz de COVID-19 pe teritoriul său, chiar dacă epidemia apărută la finalul lui 2019 în China s-a propagat în cvasitotalitatea țărilor din lume.

Închiderea ambasadei este o măsură provizorie, a declarat un purtător de cuvânt al diplomației britanice, care a adăugat că ea a fost adoptată întrucât Phenianul a introdus restricții la intrarea în țară care au făcut imposibile rotația efectivelor de diplomați și menținerea activităților ambasadei.

''Ambasada britanică la Phenian s-a închis temporar la 27 mai 2020 și întregul personal diplomatic a părăsit RPDC'' (Republica Populară Democrată Coreeană, Coreea de Nord - n.red.), a scris pe Twitter ambasadorul Colin Crooks.

Website-ul NK News, specializat în problemele nord-coreene, a relatat că diplomații britanici au trecut miercuri frontiera cu China.

Regatul Unit ''va încerca să-și restabilească prezența la Phenian de îndată ce va fi posibil să facă acest lucru'', a precizat Foreign Office.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, Coreea de Nord a impus măsuri drastice de carantină tuturor străinilor, în special o izolare în locurile de rezidență, măsuri pe care ambasadorul Rusiei, Aleksandr Matsegora, le-a calificat drept ''teribile pentru moral''. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău