Coronavirus: Regatul Unit efectuează teste aleatorii pentru depistarea celor contaminaţi

  • 26 Februarie 17:26
Coronavirus: Regatul Unit efectuează teste aleatorii pentru depistarea celor contaminaţi

Marea Britanie a început să efectueze teste aleatorii pentru depistarea coronavirusului la pacienţii de gripă pentru a avea un sistem de alertă timpurie în cazul în care epidemia se răspândeşte mai mult, a declarat un oficial din domeniul sănătăţii citat de Reuters, preluat de Agerpres.

Regatul Unit are până acum 13 cazuri confirmate de coronavirus. Epidemia din Italia s-a agravat miercuri, răspândindu-se în acelaşi timp în Spania, Austria, Elveţia, Croaţia şi Franţa prin intermediul persoanelor care au vizitat recent nordul Italiei.

"Creştem gradul de vigilenţă din cauza aparentei răspândiri a virusului în afara Chinei", a declarat directorul medical al autorităţii de sănătate publică, Paul Cosford, pentru postul de radio BBC.

Virusul se crede că ar fi apărut într-o piaţă din oraşul chinez Wuhan la sfârşitul anului trecut, contaminând în jur de 80.000 de persoane şi provocând moartea a peste 2.700, marea majoritate în China.

Ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock a spus că guvernul a întocmit planuri pentru eventualitatea în care virusul va deveni o pandemie.

În Marea Britanie, testele aleatorii pentru depistarea virusului vor fi efectuate în 11 spitale şi 100 de cabinete de medicină generală asupra unor persoane care prezintă simptome precum tuse, dificultăţi respiratorii şi febră.

"Aceste teste ne vor spune dacă există dovezi privind o infecţie mai răspândită decât credeam. Însă nu cred că este cazul la acest moment", a spus Cosford.

"Dar dacă ajungem în situaţia în care există o infecţie mai răspândită în ţară, atunci vom avea o avertizare timpurie că acest lucru se întâmplă", a adăugat el.

Hancock a spus în faţa parlamentului că guvernul se aşteaptă la mai multe cazuri în Regatul Unit şi plănuieşte să introducă testele la domiciliu.

"Luăm toate măsurile necesare pentru a reduce la minim riscul pentru public. Publicul poate fi sigur că avem un plan clar de a izola, întârzia, elucida şi atenua efectele virusului", a spus el.

Media au relatat că mai multe şcoli au fost închise sau şi-au trimis copiii acasă după ce au călătorit în nordul Italiei săptămâna trecută, notează Reuters.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
6 °C
cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,1 m/s
Thu
14 °C
Fri
13 °C
Sat
10 °C
Sun
10 °C
Mon
11 °C

Curs oficial BNM 08 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2014 0.0726
USD 18.5683 -0.0686
RON 4.1806 0.0129
UAH 0.6855 0.0009
RUB 0.2460 0.0023
Arhivă Radio Chișinău