Coronavirus: Record zilnic de decese în Iran în ultimele două luni; 120 de persoane infectate la o singură nuntă

  • 17 Iunie 2020 14:56
Coronavirus: Record zilnic de decese în Iran în ultimele două luni; 120 de persoane infectate la o singură nuntă

Peste 100 de noi decese provocate de COVID-19 au fost înregistrate miercuri în Iran pentru a patra zi consecutiv, au anunțat autoritățile iraniene care au explicat această creștere a numărului deceselor prin adunările desfășurate în provincii cu risc ridicat de răspândire a noului coronavirus, informează AFP, preluat de Agerpres.

''Desfășurarea adunărilor, cum ar fi căsătoriile și funeraliile, este una dintre cauzele principale ale creșterii infectărilor cu noul coronavirus în provinciile roșii'', care conform codului de risc epidemiologic iranian au cel mai ridicat nivel de risc de transmitere a virusului, a explicat ministrul iranian al sănătății, Iraj Harirchi.

''Numai la o singură căsătorie au fost infectate 120 de persoane într-o provincie'', a precizat oficialul iranian.

Conform bilanțului oficial, 9.158 de persoane și-au pierdut viața în Iran din cauza COVID-19, dintre care 120 în ultimele 24 de ore, un record zilnic de decese după data de 11 aprilie. Numărul contagierilor de la declanșarea epidemiei în februarie a ajuns la 195.051, cu 2.612 cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Datele oficiale, care de la începutul lunii mai arată o tendință de agravare a epidemiei, au fost puse la îndoială de experți străini și de unii responsabili iranieni, în sensul că ele ar fi subestimate.

Iranul nu a decretat izolarea obligatorie a populației, dar în luna martie a închis școlile, a anulat evenimentele publice și a interzis deplasările între provincii, restricții pe care a început să le ridice progresiv din luna aprilie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău