Coronavirus: Rata de contagiune este sub 1 în Suedia

  • 03 Mai 2020 09:30
Coronavirus: Rata de contagiune este sub 1 în Suedia

Rata de contagiune cu noul coronavirus este sub 1 în Suedia, un semn că epidemia este ținută sub control, în ciuda abordării mai relaxate a guvernului comparativ cu vecinii săi europeni, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Anders Tegnell, epidemiolog în cadrul Agenției Suedeze de Sănătate Publică, a spus că această rată de contagiune este sub 1 de mai multe zile, ceea ce înseamnă că numărul mediu de persoane pe care o persoană bolnavă le infectează este mai mic de 1.

"Asta înseamnă că pandemia va slăbi treptat", a declarat el vineri seară la postul de televiziune SVT.

Date oficiale ale agenției Agenției de Sănătate Publică arată că rata de răspândire a fost relativ stabilă în jur de 1 de la 10 aprilie.

La 1 aprilie rata era de 1,4, iar la 25 aprilie, cea mai recentă dată când a fost publicată oficial această informație, era de 0,85, după mai multe zile de declin.

În interviul său, Tegnell a confirmat că rata a rămas la sub 1, deși noile date nu au fost încă făcute publice.

Suedia a atras atenția la nivel internațional, dar și reacții de scepticism, în legătură cu decizia de a nu introduce măsuri stricte de izolare și de a nu închide restaurantele și barurile. Grădinițele și școlile cu clasele 1-9 au rămas deschise.

Deși au fost introduse unele restricții și liceele și universitățile sunt închise, Suedia s-a bazat în mare parte pe judecata cetățenilor în respectarea recomandărilor generale de siguranță și distanțare socială.

Totuși, comparativ cu restul Scandinaviei, Suedia are o incidență relativ mare a infectărilor și deceselor. Până sâmbătă dimineață, fuseseră înregistrate peste 22.000 de infectări și 2.650 de decese cauzate de COVID-19.

Finlanda vecină a confirmat peste 5.000 de infectări și 220 de decese.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău