Coronavirus: Qantas Airways și Air New Zealand își suspendă zborurile directe în China începând cu 9 februarie

  • 01 Februarie 2020 10:30
Coronavirus: Qantas Airways și Air New Zealand își suspendă zborurile directe în China începând cu 9 februarie

Qantas Airways și Air New Zealand au anunțat că își vor suspenda cursele directe din Australia spre China continentală de la 9 februarie, drept răspuns la restricțiile de călătorie impuse de unele țări din cauza crizei coronavirusului, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Zborurile directe ale companiei aeriene australiene de la Sydney la Beijing și de la Sydney la Shanghai vor fi oprite până pe 29 martie, a anunțat aceasta într-un comunicat dat publicității sâmbătă.

Zborurile din Australia spre Hong Kong nu vor fi afectate de decizie, a precizat Qantas, care a avertizat, de asemenea, că data de 9 februarie va fi revizuită și că ar putea fi devansată în funcție de cererea din partea clienților.

Air New Zealand a precizat că cursa sa pe relația Auckland - Shanghai va fi întreruptă în aceeași perioadă ca și zborurile Qantas.

Qantas a menționat că decizia a fost luată după ce Singapore și SUA au anunțat vineri măsuri mai dure de intrare în țările lor pentru persoanele care au călătorit recent în China continentală.

"Aceste restricții de intrare prezintă provocări semnificative pentru programarea echipajelor care operează aceste servicii, ducând la nevoia de a suspenda temporar aceste zboruri", a precizat linia aeriană.

Responsabilul pentru integritate operațională al Air New Zealand, căpitanul David Morgan, a spus că decizia a fost luată în urma restricțiilor de călătorie și a unui declin în contractarea biletelor în avans pentru următoarele două luni.

Qantas a anunțat anterior că cursa sa către Beijing, care era programată de cinci ori pe săptămână, va lua sfârșit pe 23 februarie, dar acum data va fi devansată pe 9 februarie.

Qantas și Air New Zealand se alătură astfel unul număr tot mai mare de companii aeriene internaționale care anulează sau reduc drastic numărul zborurilor spre China continentală din cauza coronavirusului.

American Airlines a anunțat vineri anularea imediată a zborurilor spre Beijing și Shanghai până pe 27 martie, deși va continua cursele aeriene spre Hong Kong.

Aproape 10.000 de zboruri au fost suspendate de la izbucnirea epidemiei de coronavirus din China, potrivit firmei de analiză a datelor Cirium.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău