Coronavirus: Protecția facială va deveni obișnuință, iar oamenii vor trebui să accepte o "nouă realitate" (reprezentant OMS)

  • 14 Aprilie 2020 08:33
Coronavirus: Protecția facială va deveni obișnuință, iar oamenii vor trebui să accepte o

Protecția facială va deveni obișnuință în urma epidemiei de coronavirus, a declarat un înalt reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), citat luni de Press Association, scrie Agerpres.

Doctor David Nabarro, trimis special al OMS în materie de COVID-19, a declarat că oamenii vor trebui să se obișnuiască cu o "nouă realitate".

"O anumită formă de protecție facială sunt sigur că va deveni obișnuință, cel puțin pentru a oferi oamenilor o asigurare. Dar, aș spune să nu vă imaginați că puteți face orice doriți când purtați o mască", a declarat el pentru BBC.

Nabarro a adăugat că stilul de viață al oamenilor ar trebui să se schimbe "pentru că acest virus nu va dispărea și nu știm dacă persoanele care au avut virusul rămân imune după aceea și nu îl vor contracta din nou. Și nu știm când vom avea un vaccin".

"Ceea ce spunem noi este să ne apărăm societățile. Da, va trebui să purtăm măști. Da, va trebui să existe mai multă distanțare fizică. Da, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Dar, cel mai important, trebuie să învățăm cu toții cum să întrerupem transmisia", a precizat reprezentantul OMS.

"Este o revoluție. Așa cum s-a întâmplat când s-a descoperit că apa murdară purta holeră în 1850. Sau, probabil, ca acum 25 de ani când am aflat cu toții despre HIV/SIDA și asocierea sa cu sexul. Ne-am schimbat și ne-am adaptat și am învățat să trăim cu aceste noi realități. La fel trebuie să trăim cu noua realitate a vieții cu COVID", a mai spus Nabarro.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău