Coronavirus: Primul flacon de vaccin anti-COVID-19 administrat în SUA, expus la Muzeul Național de Istorie Americană

  • 11 Martie 2021 10:17
Coronavirus: Primul flacon de vaccin anti-COVID-19 administrat în SUA, expus la Muzeul Național de Istorie Americană

Flaconul care a conținut prima doză de vaccin anti-COVID-19 administrată în Statele Unite, pe 14 decembrie 2020, va fi expus la Muzeul Național de Istorie Americană din Washington, în cadrul colecției sale de obiecte asociate pandemiei de coronavirus, informează AFP, preluat de Agerpres.

Spitalul newyorkez Northwell - unde infirmiera Sandra Lindsay a devenit prima persoană din Statele Unite care a fost imunizată împotriva virusului SARS-CoV-2 - a donat prestigiosului muzeu din capitala americană acea fiolă de vaccin Pfizer-BioNTech utilizată, însoțită de seringa aferentă, adeverința de vaccinare a infirmierei și uniforma profesională pe care aceasta a purtat-o în ziua imunizării, au precizat reprezentanții muzeului într-un comunicat publicat pe site-ul său.

 


Foto: (c) SHANNON STAPLETON POOL / EPA


"Aceste obiecte devenite de acum istorice documentează nu doar progresele științifice remarcabile (realizate în fața pandemiei, n.r.), ci reprezintă și o speranță pentru milioanele de persoane afectate de crizele în cascadă generate de pandemie", a declarat Anthea Hartig, directoarea muzeului.

 


Sursa foto: americanhistory.si.edu


Dintre toate țările lumii, Statele Unite prezintă cel mai grav bilanț în cifre absolute, cu peste 528.000 de morți și peste 29 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit Universității Johns Hopkins.

 


Sursa foto: americanhistory.si.edu


Aceste obiecte se vor alătura unei colecții pe care curatorii muzeului au început să o creeze pe 20 aprilie 2020: la fel ca și alte instituții culturale din lumea întreagă, precum muzeul Mucem din Marsilia, Muzeul Național de Istorie Americană din Washington dorește să documenteze pandemia de COVID-19 atât prin prisma evenimentelor științifice și politice care au marcat-o, cât și a reacțiilor pe care ea le-a generat în universul muncii și al culturii.

 


Sursa foto: americanhistory.si.edu


Muzeul Național de Istorie Americană, care face parte din complexul de muzee Smithsonian, situat în proximitatea Casei Albe, a lansat și un apel național ce vizează strângerea de idei despre obiectele pe care ar putea să le colecteze. Reprezentanții săi invită publicul să își prezinte experiențele personale pe un site dedicat acestui proiect, bazat pe o "capsulă temporală" destinată generațiilor viitoare.

 


Sursa foto: americanhistory.si.edu


Instituția din Washington ar trebui să prezinte unele dintre aceste obiecte în cadrul unei ample expoziții, "In Sickness and in Health", consacrată felului în care americanii fac față bolilor începând din secolul al XIX-lea, precizează același comunicat, care nu a dezvăluit însă data la care va avea loc vernisajul acestei expoziții. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău