Coronavirus: Primul deces al unui minor înregistrat în Statele Unite

  • 25 Martie 2020 09:41
Coronavirus: Primul deces al unui minor înregistrat în Statele Unite

Autoritățile din Statele Unite au raportat marți primul deces al unui minor asociat noului tip de coronavirus, în apropiere de Los Angeles, informează AFP, preluat de Agerpres.

Autoritățile sanitare din regiunea Los Angeles au anunțat într-un comunicat trei noi decese cauzate de COVID-19, printre care cel al "unui tânăr de mai puțin de 18 ani" care locuia în Lancaster, un oraș situat la aproximativ 40 de kilometri nord de Los Angeles.

Acesta este primul caz cunoscut de deces al unui minor ce a fost raportat pe teritoriul american.

Celelalte două victime aveau vârstele de 50, respectiv, 70 de ani, precizează comunicatul autorităților americane, care nu au oferit alte precizări despre minorul decedat.

Într-un comunicat ulterior, aceleași autorități sanitare californiene au subliniat că experții federali urmează să valideze cauzele decesului acelui adolescent.

"Deși testele preliminare au indicat un rezultat pozitiv la COVID-19, cazul este complex și ar putea exista o altă explicație pentru acest deces", se afirmă în cel de-al doilea comunicat oficial.

"Tinerilor, această boală poate să vă afecteze și pe voi. Comportamentul vostru poate să salveze o viață și poate să coste o viață. Iar această viață poate fi a voastră", a avertizat primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, într-o conferință de presă.

Potrivit experților, COVID-19 cauzează arareori forme severe în rândul copiilor și adolescenților și foarte puține cazuri mortale au fost raportate pe plan mondial de la debutul pandemiei.

"COVID-19 nu face nicio diferență de vârstă, de rasă sau de bogăție, iar ceea ce vedem în aceste momente în orașe precum New York ne arată pentru ce trebuie să ne pregătim", a declarat Barbara Ferrer, directoarea serviciului regional de sănătate publică din Los Angeles.

"Putem să aplatizăm curba contaminărilor doar dacă toată lumea ia în serios dispozițiile de distanțare socială și respectă ordinele de izolare și de carantină", a insistat ea.

Autoritățile locale au plasat orașul Los Angeles și întregul stat California în stare de izolare și au ordonat încetarea tuturor activităților "neesențiale" și evitarea, pe cât posibil, a oricăror deplasări.

"Pe parcursul ultimelor 48 de ore, au fost înregistrate 256 de cazuri noi" de coronavirus, au dezvăluit autoritățile sanitare din regiunea Los Angeles.

Ele ridică la 662 numărul de cazuri confirmate în laboratoarele californiene, din care doar 10 au vizat tineri cu vârste de sub 18 ani.

Pandemia de coronavirus a provocat până în prezent 119 internări și 11 decese în statul California.

În total, Statele Unite aveau până marți după-amiază 674 de morți și peste 51.000 de cazuri confirmate oficial de COVID-19, potrivit reprezentanților universității Johns Hopkins. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău