Coronavirus - Primele cazuri de infectare în Kuweit și Bahrain

  • 24 Februarie 2020 11:12
Coronavirus - Primele cazuri de infectare în Kuweit și Bahrain

Kuweit și Bahrain au anunțat luni primele cazuri de infectare cu noul coronavirus, la persoane care s-au întors din Iranul învecinat, unde bilanțul a crescut la 12 morți și la 47 de cazuri de contaminare, informează AFP, preluat de Agerpres.

Ministerul Sănătății din Kuweit a precizat că trei persoane, care s-au întors din orașul iranian Mașhad (nord-est), au fost testate pozitiv pentru virus.

Potrivit Ministerului citat, persoanele infectate sunt un cetățean kuweitian de 53 de ani, un saudit de 61 de ani și un apatrid de 21 de ani.

În Bahrain, Ministerul Sănătății a anunțat că un cetățean care se întorcea din Iran a fost diagnosticat cu coronavirus.

Persoana infectată a fost transportată la un spital pentru tratament, iar cei care au fost în contact cu aceasta au fost chemați pentru examinări, a precizat Ministerul Sănătății.

Mulți cetățeni ai țărilor din Golful Persic, de confesiune șiită, călătoresc frecvent în Iran pentru pelerinaje organizate în locurile șiite sfinte.

Numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infectare din Iran, care a devenit principalul focar al epidemiei în regiune, a determinat multe țări vecine să își închidă granițele sau să restricționeze schimburile comerciale cu această țară.

Kuweit a suspendat zborurile, dar a organizat operațiuni de evacuare pentru cetățenii săi din Iran. De asemenea, și-a închis porturile pentru navele din Iran.

În total, circa 2.600 de persoane au murit în urma contractării noului coronavirus, apărut în China în luna decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău