Coronavirus: Președintele Africii de Sud îndeamnă țările bogate să cedeze o parte din vaccinurile comandate

  • 26 Ianuarie 2021 12:09
Coronavirus: Președintele Africii de Sud îndeamnă țările bogate să cedeze o parte din vaccinurile comandate

Președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a îndemnat statele bogate să înceteze acumularea în exces de vaccinuri împotriva COVID-19 pe care le-au comandat, dar de care nu au nevoie imediată, el subliniind că omenirea trebuie să acționeze împreună pentru a combate pandemia, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

'Avem nevoie ca aceia care au acumulat vaccinuri să le cedeze așa încât alte țări să le poată avea', a spus Ramaphosa într-o reuniune în format virtual a Forumului Economic Mondial.

'Țările bogate ale lumii au ieșit în față și au achiziționat cantități mari de vaccinuri ... Unele state au achiziționat chiar de până la patru ori față de necesarul populației lor ... excluzând astfel alte țări', a adăugat președintele sud-african.

Ramaphosa, care prezidează actualmente Uniunea Africană, a mai spus că țările continentului vor acces la fel de rapid la vaccinuri ca și alte state.

Africa de Sud se confruntă cu cea mai gravă epidemie de COVID-10 de pe continent, care, în întregul său, se zbate să-și asigure suficiente doze pentru a începe programele de imunizare a celor 1,3 miliarde de locuitori.

'Nu suntem toți în siguranță dacă unele țări își vaccinează locuitorii, iar alte țări nu vaccinează. Trebuie să acționăm toți împreună în combaterea coronavirusului', a concluzionat Ramaphosa în pledoaria sa. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău