Coronavirus: Premiile Academiei Europene de Film 2020, decernate într-o ceremonie virtuală la Berlin

  • 13 Octombrie 2020 19:33
Coronavirus: Premiile Academiei Europene de Film 2020, decernate într-o ceremonie virtuală la Berlin

Ceremonia de decernare a premiilor Academiei Europene de Film (European Film Awards - EFA) se va desfășura anul acesta în format virtual, fără public, la Berlin, sâmbătă 12 decembrie, a anunțat marți Academia europeană a producțiilor cinematografice care a precizat că gala prevăzută să aibă loc anul acesta în Islanda a fost anulată, relatează EFE, preluat de Agerpres.

EFA a informat că atât Primăria din Reykjavik, capitala Islandei, cât și Ministerul Educației, Științei și Culturii din această țară au convenit anularea galei de decernare a acestor premii în capitala islandeză, care va găzdui evenimentul în 2022.

În 2021 se prevede ca ceremonia să aibă loc la Berlin, a precizat Academia.

"Decizia recunoaște deteriorarea situației în contextul pandemiei de COVID-19, cu o creștere a numărului de cazuri în țările europene și în Islanda", a precizat Academia.

Procedurile privind adjudecarea premiilor se vor menține, ceea ce înseamnă că marea lor parte vor fi rezultatul voturilor celor peste 3.800 de membri ai EFA.

Anunțarea candidaților se va face de asemenea în mod virtual, marți 10 noiembrie, într-un eveniment transmis pe internet și prezentat în cadrul Festivalului internațional de film de la Sevilia, a precizat EFA.

Lungmetrajul ''The Favorite'', în regia lui Yorgos Lanthimos, a fost desemnat cel mai bun film european în cadrul celei de-a 32-a gale a premiilor Academiei de Film Europene de anul trecut.

La Premiile EFA 2019, filmul "Cadoul de Crăciun", al cineastului român Bogdan Mureșanu, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău