Coronavirus: Premierul Norvegiei îi sfătuiește pe norvegieni să se pregătească pentru restricții ce vor dura până de Paști

  • 16 Decembrie 2020 16:38
Coronavirus: Premierul Norvegiei îi sfătuiește pe norvegieni să se pregătească pentru restricții ce vor dura până de Paști

Premierul norvegian Erna Solberg a atenționat miercuri că diferitele măsuri pentru stăvilirea pandemiei de coronavirus de tip nou ar putea rămâne în vigoare până de Paști, în pofida faptului că în curând ar urma să înceapă campania de vaccinare, informează dpa, preluat de Agerpres.

Solberg, care a făcut această declarație în timpul obișnuitei sale conferințe de presă de sfârșit de an, a adăugat că este bine ca norvegienii să se pregătească pentru o vară aproape normală, anul viitor.

"Cred că este bine ca oamenii să-și facă planuri, dar trebuie să fiți pregătiți pentru aceea că vara lui 2021 nu va fi la fel ca vara lui 2019", a spus ea.

Posibilele probleme ar putea fi generate de faptul că producția de vaccinuri pare să fie oarecum întârziată și încă nu este la capacitate maximă.

Erna Solberg a declarat că nu se așteaptă să fie printre primii care se vor vaccina în Norvegia. "Sunt sănătoasă și am aproape 60 de ani, deci nu sunt o categorie prioritară", a afirmat ea.

Deocamdată, Norvegia a stabilit că prioritate vor avea oamenii în vârstă din aziluri.

Guvernul norvegian se așteaptă ca vaccinarea să înceapă în perioada de după Crăciun și în preajma Anului Nou.

Actualele restricții impuse în Norvegia includ o perioadă de 10 zile de autoizolare pentru cei care vin din zone roșii cu rate de contaminare mari, limitări în ceea ce privește numărul de persoane pentru reuniuni publice și private, precum și interdicția de a comercializa alcool după miezul nopții.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău