Coronavirus: Portugalia va limita circulația și va închide școlile în preajma a două sărbători naționale

  • 22 Noiembrie 2020 09:15
Coronavirus: Portugalia va limita circulația și va închide școlile în preajma a două sărbători naționale

Portugalia va interzice circulația în plan intern și va închide școlile în preajma a două sărbători naționale în încercarea de a reduce răspândirea COVID-19 înainte de Crăciun, conform anunțului făcut sâmbătă de premierul Antonio Costa, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Circulația între localități va fi interzisă de la ora 23:00 pe 27 noiembrie până la 5 dimineața pe 2 decembrie și apoi din nou de la ora 23:00 pe 4 decembrie până la 5 dimineața pe 9 decembrie pentru a preveni deplasările în preajma sărbătorilor din 1 decembrie (Restaurarea independenței față de Spania) și 8 decembrie (Sărbătoarea concepției imaculate a Fecioarei Maria).

Școlile se vor închide luni înainte de ambele sărbători, în timp ce companiile trebuie să închidă mai devreme. Angajatorii sunt încurajați să le ofere lucrătorilor liber pentru a reduce la minimum activitățile de călătorie.

Purtarea măștii, deja obligatorie în spațiile comerciale închise și în public, devin acum obligatorii și la locul de muncă, a mai anunțat premierul Costa.

Totodată, se vor înmulți verificările pentru ca autoritățile să se asigure că cei care pot, lucrează de la distanță.

Interzicerea circulației pe timp de noapte și carantina în week-end după ora 13:00 sunt deja măsuri în vigoare în 191 de municipalități, începând cu 9 noiembrie. Aceste măsuri vor fi prelungite în 174 de municipalități cu rate de infectare deosebit de ridicate pentru încă două săptămâni.

Sâmbătă, Portugalia a raportat 62 de decese și 6.472 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, mai ales în nordul țării.

În total, au fost raportate 255.970 de cazuri de infectare și 3.824 de decese.

Această țară cu o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori ocupă locul al șaptelea în Europa în privința numărului de cazuri la 100.000 de locuitori și locul al 14-lea în privința numărului deceselor, conform datelor furnizate de Centrul european pentru prevenirea și controlul bolilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău