Coronavirus: Portugalia începe o ieșire prudentă din izolare

  • 15 Martie 2021 15:49
Coronavirus: Portugalia începe o ieșire prudentă din izolare

Portugalia a redeschis luni grădinițele și școlile primare, saloanele de coafură și librăriile, începând astfel un plan de ieșire treptată din izolare până la începutul lunii mai, pentru a evita o relansare a epidemiei de coronavirus care a lovit puternic țara la începutul anului, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Intrăm astăzi în prima fază a relaxării, care trebuie să fie foarte prudentă și treptată", a precizat premierul Antonio Costa pe contul său de Twitter.

"Nu putem să ne asumăm riscuri și să ruinăm totul", a subliniat el.

Confruntat cu o explozie de cazuri de COVID-19 după sărbătorile de sfârșit de an, ceea ce a dus la o suprapopulare a spitalelor, guvernul a impus un al doilea lockdown general la mijlocul lui ianuarie, urmat o săptămână mai târziu de închiderea școlilor.

Conform planului de ieșire din izolare prezentat joia trecută, interdicția de ieșire din casă va fi ridicată după weekend-ul de Paște, în trei săptămâni. Atunci vor putea fi redeschise colegiile și terasele, precum și monumentele și muzeele.

Liceele, universitățile și sălile de spectacol vor mai trebui să aștepte până la 19 aprilie, în timp ce restaurantele și sălile de sport nu se vor deschide decât la începutul lui mai.

După ce la sfârșitul lui ianuarie s-a apropiat de 13.000 de noi cazuri pe zi, ca medie pe șapte zile, Portugalia număra duminică mai puțin de 600 de îmbolnăviri pe zi pentru prima dată de la mijlocul lui septembrie.

Iar numărul de bolnavi spitalizați a scăzut în weekend sub pragul de 1.000 de pacienți pentru prima dată de la mijlocul lui octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău