Coronavirus: Polonia ar fi și ea interesată de achiziționarea vaccinului chinezesc împotriva COVID

  • 01 Martie 2021 19:15
Coronavirus: Polonia ar fi și ea interesată de achiziționarea vaccinului chinezesc împotriva COVID

Președintele polonez Andrzej Duda a discutat cu omologul său chinez Xi Jinping cu privire la achiziționarea de către Varșovia a vaccinului chinezesc împotriva COVID-19, a declarat luni un consilier al acestuia pentru agenția de presă poloneză PAP, în timp ce autoritățile caută modalități de a accelera vaccinarea populației, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Deși vaccinul chinezesc Sinopharm nu a primit încă aprobarea din partea organismelor de reglementare ale Uniunii Europene, Ungaria a devenit săptămâna trecută prima țară din UE care a început să-l folosească într-o încercare de a accelera programul de vaccinare.

"La cererea premierului Mateusz Morawiecki, președintele a abordat problema cooperării polono-chineze în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, inclusiv posibilitatea ca Polonia să cumpere vaccinuri produse în China, a declarat Krzysztof Szczerski, citat de PAP.

Potrivit acestuia, orice potențială achiziție va face obiectul unor discuții ulterioare.

Un purtător de cuvânt al guvernului polonez nu a răspuns unei solicitări de comentariu din partea Reuters.

La fel ca alte țări membre ale UE, programul de vaccinare al Poloniei este afectat de întârzierile în livrare din partea unor producători precum AstraZeneca și Pfizer.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău