Coronavirus: Pfizer începe un program-pilot de livrare a vaccinului anti-COVID-19 în patru state americane

  • 17 Noiembrie 2020 09:38
Coronavirus: Pfizer începe un program-pilot de livrare a vaccinului anti-COVID-19 în patru state americane

Compania farmaceutică americană Pfizer lansează un program-pilot de livrare a vaccinului său experimental anti-COVID-19 în patru state americane, în contextul în care producătorul farmaceutic încearcă să rezolve problemele de distribuție ridicate de condițiile extreme de temperatură la care trebuie păstrat vaccinul, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer, care, pe baza datelor inițiale, a demonstrat o eficacitate de peste 90% în prevenirea COVID-19, trebuie transportat și păstrat la -70 grade Celsius, semnificativ sub standardul de temperatură de 2-8 grade Celsius pentru vaccinuri.

'Suntem încrezători că rezultatele acestui program-pilot de livrare a vaccinurilor va servi ca model pentru alte state ale SUA și pentru guverne internaționale, în contextul în care acestea se pregătesc să implementeze programe eficiente de vaccinare COVID-19', a transmis Pfizer luni într-un comunicat.

Pentru acest program au fost selectate Rhode Island, Texas, New Mexico și Tennessee, luându-se în calcul diferențele dintre ele în ce privește mărimea totală, diversitatea populației, infrastructura de imunizare și nevoia de a ajunge la persoane din așezări urbane și rurale variate.

Cele patru state nu vor primi doze de vaccin mai devreme decât altele și nici condiții speciale în virtutea programului pilot, a precizat Pfizer.

Compania se așteaptă să strângă suficiente date de siguranță despre vaccin pe baza testelor pe scară largă de ultimă fază, aflate în desfășurare, până în a treia săptămână din noiembrie înainte de a cere autorizarea pentru utilizare de urgență.

Pfizer și partenerul său BioNTech SE au încheiat un acord de 1,95 miliarde de dolari pentru a livra 100 milioane de doze de vaccin guvernului SUA, care deține opțiunea de a mai cumpăra 500 milioane de doze suplimentare.

Puțin mai devreme luni, rivalul Pfizer, compania Moderna, a anunțat că vaccinul său experimental are o eficacitate de 94,5% în prevenirea COVID-19, pe baza datelor preliminare ale testării de ultimă fază, un anunț care a impulsionat speranțele că un vaccin împotriva bolii cauzate de noul coronavirus ar putea fi disponibil pentru inoculare în curând.

Atât vaccinul dezvoltat de Pfizer, cât și cel al Moderna utilizează o tehnologie nouă, denumită ARN mesager sintetic, care activează sistemul imunitar împotriva virusului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău