Coronavirus: Pfizer dă asigurări UE că vaccinul va fi livrat așa cum a fost prevăzut (Von der Leyen)

  • 15 Ianuarie 2021 18:43
Coronavirus: Pfizer dă asigurări UE că vaccinul va fi livrat așa cum a fost prevăzut (Von der Leyen)

În pofida unei încetiniri a producției de doze de vaccin anti-Covid de către Pfizer-BioNTech preconizată la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie, Pfizer a dat asigurări că dozele așteptate de UE în primul trimestru al anului vor fi livrate așa cum a fost prevăzut, a declarat vineri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează AFP, preluat de Agerpres.

După anunțarea întârzierilor de producție, ''l-am contactat imediat pe directorul general al Pfizer (...) El m-a asigurat că toate dozele garantate pentru primul trimestru (către țările UE ) vor fi livrate în primul trimestru'', a declarat șefa executivului UE în cadrul unei conferințe de presă la Lisabona.

Miniștrii sănătății din șase țări ale Uniunii Europene (UE) și-au exprimat vineri "profunda îngrijorare" cu privire la întârzierile în livrarea vaccinului Pfizer / BioNTech, potrivit unei scrisori comune adresate Comisiei Europene. ''Această situație este inacceptabilă. Nu numai că are impact asupra programului de vaccinare, ci scade credibilitatea procesului de vaccinare", au denunțat miniștrii sănătății Danemarcei, Estoniei, Finlandei, Lituaniei, Letoniei și Suediei.

Ei au solicitat Comisiei Europene să intre "de urgență în contact cu BioNTech/Pfizer pentru a cere o explicație publică și a sublinia nevoia de a asigura stabilitatea și transparența livrărilor".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău