Coronavirus: Pfizer dă asigurări UE că vaccinul va fi livrat așa cum a fost prevăzut (Von der Leyen)

  • 15 Ianuarie 18:43
Coronavirus: Pfizer dă asigurări UE că vaccinul va fi livrat așa cum a fost prevăzut (Von der Leyen)

În pofida unei încetiniri a producției de doze de vaccin anti-Covid de către Pfizer-BioNTech preconizată la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie, Pfizer a dat asigurări că dozele așteptate de UE în primul trimestru al anului vor fi livrate așa cum a fost prevăzut, a declarat vineri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează AFP, preluat de Agerpres.

După anunțarea întârzierilor de producție, ''l-am contactat imediat pe directorul general al Pfizer (...) El m-a asigurat că toate dozele garantate pentru primul trimestru (către țările UE ) vor fi livrate în primul trimestru'', a declarat șefa executivului UE în cadrul unei conferințe de presă la Lisabona.

Miniștrii sănătății din șase țări ale Uniunii Europene (UE) și-au exprimat vineri "profunda îngrijorare" cu privire la întârzierile în livrarea vaccinului Pfizer / BioNTech, potrivit unei scrisori comune adresate Comisiei Europene. ''Această situație este inacceptabilă. Nu numai că are impact asupra programului de vaccinare, ci scade credibilitatea procesului de vaccinare", au denunțat miniștrii sănătății Danemarcei, Estoniei, Finlandei, Lituaniei, Letoniei și Suediei.

Ei au solicitat Comisiei Europene să intre "de urgență în contact cu BioNTech/Pfizer pentru a cere o explicație publică și a sublinia nevoia de a asigura stabilitatea și transparența livrărilor".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
13
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,57 m/s
Sat
6
Sun
3
Mon
2
Tue
3
Wed
7

Curs oficial BNM 26 Februarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3426 0.0702
USD 17.4546 -0.0313
RON 4.3784 0.0148
UAH 0.6257 0.0001
RUB 0.2368 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău