Coronavirus: Peste 700 de morți în SUA în 24 de ore

  • 14 Iunie 2020 11:17
Coronavirus: Peste 700 de morți în SUA în 24 de ore

Statele Unite au înregistrat 734 de noi decese legate de coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică la 115.347 numărul total al morților de COVID-19 în țară, conform unui bilanț realizat sâmbătă de Universitatea Johns Hopkins, informează AFP, preluat de Agerpres.

Prima putere economică mondială este de departe țara cea mai afectată în valoare absolută de pandemie, atât ca număr de decese, cât și ca număr de cazuri diagnosticate (2.071.782 în total până în noaptea de sâmbătă spre duminică).

Acest ultim număr este probabil cu mult sub cel real, din cauza accesului dificil la teste întâlnit la începutul pandemiei.

De la sfârșitul lunii mai, numărul deceselor zilnice a trecut foarte rar de 1.000.

Numărul noilor contaminări oscilează în continuare în jurul unei medii de 20.000, iar SUA au dificultăți în a ieși din această zonă deoarece infectările s-au mutat de dintr-o parte a țării în alta.

Primul val nu a trecut complet, iar pandemia s-a deplasat de la New York și Nord-Est spre o zonă largă ce acoperă sudul și vestul țării, făcând ca atenția să se îndrepte spre spitale din state precum Arizona, Texas sau Florida.

"Este important de amintit că această situație este fără precedent și că pandemia nu este încheiată", a atras atenția vineri Robert Redfield, directorul Centrului pentru prevenirea și combaterea bolilor (CDC).

Administrația președintelui Donald Trump a atenționat că este exclusă orice nouă blocare a economiei în cazul unui al doilea val.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău