Coronavirus: Orice persoană care va intra în Israel va fi plasată în carantină (Netanyahu)

  • 10 Martie 2020 08:31
Coronavirus: Orice persoană care va intra în Israel va fi plasată în carantină (Netanyahu)

Orice persoană care va intra în Israel va trebui să stea în carantină două săptămâni pentru a opri răspândirea noului coronavirus în țară, a anunțat luni premierul Benjamin Netanyahu, citat de AFP, preluat de Agerpres.

"După o zi de discuții dificile, am luat o decizie: toți cei care vin în Israel din străinătate vor fi plasați în izolare timp de 14 zile", a declarat Benjamin Netanyahu într-o înregistrare video difuzată pe contul său de Twitter.


"Această decizie va fi în vigoare timp de două săptămâni", a precizat premierul. "Pentru susținerea economiei israeliene, vor fi luate o serie de decizii", a adăugat el.

Restricții fuseseră deja impuse călătorilor sosind din Italia - cel mai important focar al epidemiei după China -, precum și celor călătorind din alte țări, ca Franța.

Inițial, acestea nu s-au aplicat însă, printre alții, călătorilor sosiți din Statele Unite, care de acum sunt vizați de noua măsură.

Statele Unite au reprezentat în 2019 cel mai mare număr de turiști cu aproape 889.700 de vizitatori, urmate de Franța (367.500 de turiști), potrivit datelor oficiale prezentate de Ministerul israelian al Turismului.

Până în prezent, autoritățile israeliene au înregistrat 49 de cazuri noi pe teritoriul lor. În ce privește autoritățile palestiniene, acestea au confirmat 25 de cazuri de contaminați cu COVID-19 în teritoriile palestiniene și au decretat la 5 martie stare de urgență sanitară pentru 30 de zile.

Aceste măsuri de restricție intervin cu o lună înainte de Paștele evreiesc, care în 2020 este sărbătorit de la 8 aprilie. În mod obișnuit, zeci de mii de evrei din lumea întreagă merg în Israel pentru această sărbătoare religioasă.

SURSA:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău