Coronavirus | Orașul New York le-a adus un omagiu celor 30.000 de morți ai săi

  • 15 Martie 2021 08:28
Coronavirus | Orașul New York le-a adus un omagiu celor 30.000 de morți ai săi

New York, orașul din Statele Unite cel mai îndoliat din cauza coronavirusului, le-a adus un emoționant omagiu celor 30.258 de morți ai săi, la un an după începerea pandemiei, notează AFP, potrivit Agerpres.

"Am pierdut mai mulți newyorkezi decât în cel de-Al Doilea Război Mondial, războiul din Vietnam, uraganul Sandy și 11 septembrie la un loc. Fiecare familie a fost afectată și pentru atâtea familii există durere, durere vie", a spus primarul Bill de Blasio în cursul unei ceremonii virtuale transmise în direct, după ce a cerut să păstreze un minut tăcere în semn de omagiu victimelor.

Edilul democrat i-a menționat în special pe "eroii din domeniul sănătății", care "au salvat vieți", uneori cu jertfa lor, și a cerut, de asemenea, ca lumea să-și aducă aminte de vremurile bune.

"Orice s-ar întâmpla, nimeni nu vă poate lua dansurile pe care le-ați dansat deja!", a spus Bill de Blasio în spaniolă, citând astfel o frază a scriitorului columbian și laureat al Premiului Nobel pentru Literatură Gabriel Garcia Marquez, într-un oraș în care o treime dintre imigranți sunt de origine latină.

Ceremonia virtuală a început cu un scurt recital al Filarmonicii din New York, în fața lumânărilor aprinse pe emblematicul pod Brooklyn într-o noapte geroasă și cu vânt. Fotografii mari în alb și negru ale victimelor au fost proiectate pe pod.

Programul a inclus discursuri ale liderilor religioși, un tânăr poet, martori, precum și participarea lui Ezekiah Walker, pastor al marii biserici din Brooklyn (Love Fellowship Tabernacle Church) și artist popular gospel, însoțit de corul The Love Fellowship. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău