Coronavirus: Orașul Auckland din Noua Zeelandă revine la normalitate după ce a depășit focarul de COVID-19

  • 08 Octombrie 2020 10:45
Coronavirus: Orașul Auckland din Noua Zeelandă revine la normalitate după ce a depășit focarul de COVID-19

Auckland, cel mai populat oraș din Noua Zeelandă, cu 1,7 milioane de locuitori, a revenit joi la normalitate după ce a emis două decrete ce au impus izolarea populației la domiciliu și după ce a depășit focarul de COVID-19 detectat la jumătatea lunii august, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Locuitorii orașului, care a fost plasat miercuri la miezul nopții la nivelul de alertă cel mai scăzut (1 pe o scară de 4), același ca și în restul țării, și-au recuperat complet libertatea de mișcare și de circulație.

Autoritățile locale au anunțat luni că focarul din Auckland a fost controlat după ce nu au mai fost detectate contagieri locale legate de acest focar, care a fost epicentrul celui de-al doilea val de COVID-19 timp de peste o săptămână, și au anunțat ridicarea restricțiilor începând de joi.

Locuitorii din Auckland nu mai sunt obligați să mențină măsurile de distanțare fizică, iar reuniunile de persoane pot avea loc cu limitele impuse, printre alte măsuri.

"Multă lume este afară: studenții se întorc la universități și biblioteci, iar lumea în Albert Park", a scris pe Twitter Rosanne, o bibliotecară din Auckland. "Oare câți studenți vor veni azi la cursuri în această primă zi de revenire la normalitate?", s-a întrebat profesoara universitară Kathryn Jones.

În pofida acestei întoarceri la normalitate, directorul general pentru Sănătate din Noua Zeelandă, Ashley Bloomfield, a făcut apel la cetățeni și i-a îndemnat să fie precauți, în pofida nivelului 1 de alertă.

Noua Zeelandă, care de miercuri nu mai are pacienți infectați la nivel local, înregistrează doar 39 de cazuri active - din care trei au fost anunțate joi - catalogate drept cazuri importate (persoane care au călătorit în străinătate).

La nivel național, această țară a înregistrat de la începerea pandemiei 1.508 cazuri de COVID-19 și 25 de decese.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău